Rudraksha Mala India Rudraksha Mala India

Rudraksha Schuifmala


Artikelnr: M020
Euro 35.00
Informatie

Verstelbare Rudraksha Mala uit India

De andere mala is van de heiligste noot uit India. Een bijzondere mala van de Rudrakshaboom. Toen Shiva huilde uit compassie voor het lijden van de mensen, viel er een traan op aarde hier uit is de Rudrakshaboom gegroeid. Rudraksha is Sanskriet en is een samenstelling van Rudra staat voor Lord Shiva en Aksha staat voor ogen.

Deze noten/zaden zijn opgebouwd uit segmenten. Minimaal 3 en maximaal 21. Dit wordt ook wel Mukhi genoemd, het gezicht, maar er wordt ook gesproken over het aantal ogen (segmenten) De werking van de noot is anders per type noot.

Deze mala is opgebouwd uit noten met 5 ogen, die staan voor: de 5 gezichten van Shiva succes, geluk, wijsheid, gezondheid en eeuwige vrede. Voor Hindoe, Sikhs en Boeddhisten zijn Rudraksha zaden één van de meest heilige voorwerpen, beladen met mystieke, zuiverende en genezende krachten. Er wordt gezegd dat degene die Rudraksha draagt, beschermd is tegen negatieve gedachten en emoties.

Rudraksha zaden geven rust en concentratie, dat helpt je geest onder controle te houden tijdens meditatie. In Ayurvedische geschriften wordt beschreven dat de Rudraksha een positieve invloed heeft op de gezondheid en worden de zaden gebruikt bij het maken van geneesmiddelen.

De lengte is ongeveer 92 cm, maar is door een geknoopt schuifsysteem 7 cm langer te maken. Hier door past hij soms makkelijker om een pols. 

Lees meer over rudraksha

 

ENGLISH Little Buddha    2009 - 2016 - Little-Buddha Atelier - All rights reserved
Prijzen inclusief btw en verzendkosten