Ganesha Gau Wijsheid Ganesha Gau Wijsheid Ganesha Gau Wijsheid

Ganesha Gau


Artikelnr: K027
Euro 245.00
Informatie

Tibetaanse Gau met Mala - Ganesha God van de wijsheid

Het amulet is een Tibetaanse Gau, gemaakt van massiefzilver en daarna verguld. Aan de voorkant onderaan zien we een lotustroontje ingelegd met koraal en turkoois. Ieder steentje is prachtig gezet. Ook het glazen ruitje is omzoomd door koraal en turkoois. Door het ruitje zien we Ganesha zitten. Het klepje kan open, waardoor we de Olifant God beter kunnen zien. Op de achterkant is een mooie Vajra afgebeeld, ook wel de diamanten scepter genoemd. Het symbool bij uitstek van het Tibetaans Boeddhisme.

Een Gau is een schrijntje voor een beeldje van Boeddha of van een godheid, in dit geval Ganesha. Hij is de god van kennis en wijsheid, neemt hindernissen weg en is de beschermheilige van reizigers. Hindoes bidden tot Ganesha voor ze aan iets nieuws beginnen, zoals een nieuwe baan of wanneer ze verhuizen. Ganesha is de zoon van Shiva en Parvati.

Al toen Ganesha nog zeer jong was, wilde hij met rust gelaten worden en het liefst was hij alleen. Om die reden en omdat Shiva oorlog ging voeren, had Shiva de kans niet om zijn zoon goed te leren kennen. Na jaren te hebben gestreden keert Shiva terug naar Parvati (zijn vrouw) en Ganesha (zijn zoon). Als hij thuiskomt ziet hij een indringer, en omdat hij zo temperamentvol is, onthoofdt hij de indringer meteen. Maar het was al te laat toen hij zag dat die indringer eigenlijk zijn eigen zoon was, die hij op het eerste zicht niet had herkend omdat hij hem nog maar zo weinig had gezien. Shiva beval zijn dienaren om op zoek te gaan naar het eerste het beste levende wezen dat men tegen zou komen en ze keerden terug met de afgehakte kop van een olifant. Shiva bevestigde de olifantenkop op het levenloze lichaam van zijn zoon die terug tot leven komt en de geschiedenis zou ingaan als de halfgod met de olifantenkop.

De Ketting is geregen van 108 noten van de Rudrakshaboom uit het grensgebied van India en Tibet. Rudraksha betekent "Tranen van Rudra (Lord Shiva)"; zij zijn de meest heilige producten met mystieke krachten. Duizenden jaren lang hebben mensen Rudraksha gebruikt voor spirituele, materiële en medicinale doeleinden.

Het wordt gezegd dat degene die Rudraksha draagt is onaantastbaar is en beschermd wordt tegen alle negatieve invloeden. De natuurlijke elektromagnetische energie van de Heilige Rudraksha kralen vermeerdert de concentratie en mentale kwaliteiten. In de Ayurveda wordt beschreven dat de Rudraksha een positieve invloed heeft op de gezondheid van mensen. De effecten van uitgevoerde rituelen en mantra recitatie zijn tien maal krachtiger bij het gebruik van Rudraksha.

Deze ketting is 63 cm lang. Het amulet is 4 x 3 cm 
10% van de opbrengst gaat naar kindertehuizen in India en Tibet.

ENGLISH Little Buddha    2009 - 2016 - Little-Buddha Atelier - All rights reserved
Prijzen inclusief btw en verzendkosten