Bamboeketting 3 godinnen Bamboeketting 3 godinnen

Ketting 3 goden en godinnen


Artikelnr: K023
Euro 50.00
Informatie

Kettinkje van bamboekoraal met drie antieke zilveren amuletjes uit Radjastan India

Het linker amulet gaat over de 7 oermoeders en een beschermster op rechts. Het zijn de Hindu godinnen, Brahmani, Vaishnavi, Maheshvari, Indrani, Kaumari, Varahi, and Chamunda, die altijd samen worden afgebeeld, ze heten ook wel de Sapta Matrikas. Ze worden omschreven als de assistenten van de grote godin Shakta Devi en haar 5 demonen.

Ze beschermen jou en ook het huis waar je woont en iedereen die er in woont. Het middelste amulet zijn de voetstappen van Vishnu. Uit eerbied voor het goddelijke wordt hij niet uitgebeeld, maar de voeten staan symbool voor zijn aanwezigheid. Volg het goddelijke pad.

Het rechter amulet is de godin Durga, Durga is de grote Hindoe-Moedergodin. Haar naam betekent "zij die moeilijk benaderbaar is" of de "ontoegankelijke", ze is de belichaming van de woede van de goden. Durga is een onoverwinnelijke krijgsgodin, ze strijdt tegen de mannelijke demonen die de wereldorde bedreigen.

Durga wordt meestal afgebeeld met mooi gezicht met meditatieve glimlachen vier, acht, tien of twintig armen, met in haar handen de vele wapens die de goden haar hebben gegeven (waaronder de lotusbloem, een discus, een bliksemflits en een drietand en een derde oog op haar voorhoofd.

Ze rijdt op de tijgerin en beeldt madras uit met haar handen. Durga kent geen angst en is geduldig, ze behoudt zelfs in het zwaarste (spirituele) gevecht haar gevoel voor humor. Deze tot de tanden gewapende godin, is hier je persoonlijke bodyguard.

De amuletjes zijn ongeveer 13 mm x 1 mm.

Het kettinkje is is ongeveer 43 cm. Maar ik maak hem gratis op verzoek wat korter of langer.

ENGLISH Little Buddha    2009 - 2016 - Little-Buddha Atelier - All rights reserved
Prijzen inclusief btw en verzendkosten