Ketting Wihite SpiritKetting Wihite SpiritKetting Wihite Spirit Happinez

White Spirit


Artikelnr: K019
Euro 295.00
Naar webshop

Ketting "White Spirit" met antiek jade kralen en oud Boeddha Amulet

Phra Somdej Wat Rakang Pim Yai, is de volledige naam van wat wel de keizer onder de kleine Boeddha amuletten wordt genoemd. We zien Boeddha abstract weergegeven, gezeten op een hoge troon, waarbij de bovenste laag de benen van Boeddha voorstellen. Boeddha zit in de zogenaamde lotuszit met de voetzolen omhoog en zijn handen zijn gevouwen in de schoot met de handpalmen naar boven terwijl de duimen elkaar raken. Deze houding symboliseert het volmaakte evenwicht en opperste meditatie. Boven het hoofd van Boeddha zien we een lange vlam, die aangeeft dat we hier te maken hebben met Boeddha. Deze vlam geeft aan dat hij de verlichting, het Boeddhaschap, heeft bereikt.

Deze oude amuletten zijn in navolging gemaakt, van het in Thailand meest begeerde oorspronkelijke Phra Somdej amulet dat in 1867 door een beroemde monnik is vervaardigd. Het eerste productieproces is in het kort als volgt geweest: De monnik schreef met krijt op een lei bepaalde heilige teksten (Sutra's) honderden keren opnieuw als beoefening. Steeds weer werd geschreven en weer uitgeveegd Het uitgeveegde krijt werd verzameld en met water tot een nieuw stift gekneed, dat gedroogd in de zon, opnieuw voor honderden ander hoofdstuk van de Sutra's werd gebruikt. Dit ritueel herhaalde zich 5 keer. Hierdoor heeft het amulet 5 heilige krachten in zich. Hierna werd het krijt vermengd met tot poeder geklopte schelpen, rijstpoeder, heilige granen, heilige zaden, heilig water en Tung olie wat als cement werkt. Vervolgens werd de substantie in 5 verschillende hardstenen vormen, met extra geheime toevoegingen per amulet, geperst en gedroogd.

De later navolgingen van dit beroemde amulet komen allemaal uit Bangkok en zijn vervaardigd van krijt, schelpenzand ,108 heilige zaden, water en Tung olie. Monniken reciteren heilige teksten tijdens het productie proces, waarna de amuletten worden gezegend.

Het enorm populaire amulet komt in veel vormen voor en er wordt aan toegeschreven dat de drager succes krijgt en extra charisma verwerft. Voor filmsterren, en tv-persoonlijkheden is Phra Somdej amulet extra favoriet. Daar naast beschermt het de drager tegen gevaar van buitenaf en biedt het rust en evenwicht.

De lange ongepolijste jaden kraal is gebroken wit. De kraal is antiek en komt uit Afghanistan. Door contact met de huid zullen de kralen wat veranderen van kleur. Sommige kralen worden een beetje doorschijnend en er kunnen tinten zachtgroen en bruin naar boven komen.

De kralen zijn op kleur afgestemd op het amulet en heeft een mystiek karakter. Ongeveer 100 cm lang.

ENGLISH Little Buddha    2009 - 2016 - Little-Buddha Atelier - All rights reserved
Prijzen inclusief btw en verzendkosten