Nieuw Boeddha Amulet

volgend artikel ~klik~overzicht artikelen ~klik~ vorig artikel ~klik~

Beschermend Phra Soomdeej amulet in zilveren zetting

 boeddha amulet ~klik vergroten~

Let op dit is geen oud amulet, maar in zilver gezet, een prachtige nieuwe Phra Somdej Wat Rakang Pim Yai.

Phra Somdej Wat Rakang Pim Yai, is de volledige naam van wat wel de keizer onder de kleine Boeddha amuletten wordt genoemd. We zien Boeddha abstract weergegeven, gezeten op een hoge troon, waarbij de bovenste laag de benen van Boeddha voorstellen. Boeddha zit in de zogenaamde lotuszit met de voetzolen omhoog en zijn handen zijn gevouwen in de schoot met de handpalmen naar boven terwijl de duimen elkaar raken. Deze houding symboliseert het volmaakte evenwicht en opperste meditatie.

Boven het hoofd van Boeddha zien we een lange vlam, die aangeeft dat we hier te maken hebben met Boeddha. Deze vlam geeft aan dat hij de verlichting, het Boeddhaschap, heeft bereikt.

Deze oude amuletten zijn in navolging gemaakt, van het in Thailand meest begeerde oorspronkelijke Phra Somdej amulet dat in 1867 door een beroemde monnik is vervaardigd. Het eerste productieproces is in het kort als volgt geweest: De monnik schreef met krijt op een lei bepaalde heilige teksten (Sutra's) honderden keren opnieuw als beoefening. Steeds weer werd geschreven en weer uitgeveegd Het uitgeveegde krijt werd verzameld en met water tot een nieuw stift gekneed, dat gedroogd in de zon, opnieuw voor honderden ander hoofdstuk van de Sutra's werd gebruikt. Dit ritueel herhaalde zich 5 keer. Hierdoor heeft het amulet 5 heilige krachten in zich. Hierna werd het krijt vermengd met tot poeder geklopte schelpen, rijstpoeder, heilige granen, heilige zaden, heilig water en Tung olie wat als cement werkt. Vervolgens werd de substantie in 5 verschillende hardstenen vormen, met extra geheime toevoegingen per amulet, geperst en gedroogd.

Dit amulet is gemaakt in navolging van het oorspronkelijke amulet. Je kan hem dragen aan een veter (krijg je er gratis bij), maar ik kan ook naar wens er een ketting voor rijgen.

Amulet van 2,1 x 1,5 cm Zo'n talisman wordt gedragen voor bescherming en een beter leven.

nieuw Boeddha amulet | artikelnummer 56G
=> INFO & BESTELLEN  
Het amulet kost 75 VERKOCHT

Uw sieraad komt in unieke, werkelijk prachtige geschenkverpakking en wordt zorgvuldig verpakt en verzekerd bij u thuisbezorgd!

cadeau-verpakking ~klik vegroten~ geschenk-verpakking ~klik vegroten~

Powered by WebReference exclusively for Little Buddha ®