Pols Mala Tara Boeddha Amulet

Polsmala met Tara Boeddha Amulet

Artikelnr: A013
Euro 39.50
Naar webshop

Polsmala met Tara Boeddha Amulet

Tara is in Tibet de vrouwelijke Boeddha en heet in China Kwan Yin, de godin van mededogen. Tara kent vele verschijningvormen, maar vaak wordt ze afgebeeld zittend op een rots, met 1 been opgetrokken op direct op te kunnen springen als ze ergens hulp kan bieden. Op de polsmala is Kwan Yin afgebeeld, in tekst en beeld. Het amuletje stelt Tara voor gezeten op de rots.

Aan de bovenkant zit de oneindige knoop. Zijn oneindig patroon staat symbool voor geboorte en dood en voor de oneindigheid van het leven. Tara heeft de gelofte afgelegd niet te reļncarneren of Boeddha te worden voordat al het leed uit de wereld is geholpen. Deze polsmala bestaat uit 14 kralen en een de hoofdkraal de 15e kraal ook wel stupa, de sumeru, bindu, of guru bead genoemd.

Het is een polsmala die je kunt dragen omdat hij mooi is, voor de positieve werking maar ook gebruiken voor een gebed of meditatie waarbij je de kralen door je vingers laat gaan en bij iedere kraal de mantra van mededogen Om Mani Padme Hung zegt of een andere mantra of gebed. Het tellen dient altijd te beginnen bij de kraal naast de sumeru.

Je kunt dat in stilte doen op een vredige plaats ,maar ook als je in de trein zit. Dit kun je voor een andere persoon doen, of voor een groep mensen, voor een land een dier, maar ook voor jezelf.

De mantra van mededogen of het kan natuurlijk ook je eigen mantra zijn. b.v. mag ik vrede in mijn hart krijgen of een b.v. een rustige geest.

Van het amulet heb ik er een beperkt aantal kunnen vinden. De afmeting scheelt soms een beetje. Maar het gemiddelde is 24 mm. De kralen zijn ongeveer 15 mm dik en geregen op elastiek met een dubbele draad.

ENGLISH Little Buddha    © 2009 - 2016 - Little-Buddha Atelier - All rights reserved
Prijzen inclusief btw en verzendkosten